vineri, 7 noiembrie 2008

Ce pot sa fac eu...?

Probabil ca sunteti constienti de faptul ca planeta noastra,Terra,e la inceputul... sfarsitului. Si asta doar datorita noua,oamenilor.
A fost o stire,care spune ca romania peste 40 de ani va avea desert. Stateam cu niste tovarasi si vorbeam despre ... despre tot si toate asa cum facem noi mereu si inevitabil am ajuns si la acest subiect. Si uite asa a inceput o discutie in contradictoriu intre mine si un tovaras.
"-Pai peste 40 de ani Campia Romana va devenii desert...
-Asa,si...
-Cum "asa,si...". In desert nu se poate cultiva grau,o sa incepem sa importam grau si acest lucru se va reflecta in pretul produsului finit,deci va fi foarte greu pentru oameni.
-Asa,va fi greu; si... ce pot sa fac eu..."
Toate aceste fenomene nedorite se datoreaza in cea mai mare masura datorita incalzirii globale,in opinia mea si nu numai a mea. Se fac tot felul de campanii pentru a atrage atentia asupra faptului ca si noi intr-o mica masura putem "ajuta" Terra.
Cum?
Pai sa folosim doar masinile electrice. Pai o masina "eco" cu performanta nu cred ca exista. O concluzie simpla: toti oamenii pasionati de masini ar trebuii sa renunte la aceasta pasiune,adica adio "Formula 1",adio "Raliul Paris-Dakar". Ar putea acei oameni si tu cel care citesti si esti un impatimit al vitezei,ai putea renunta la pasiunea ta,doar de dragul planetei noastre?
Sa folosim resursele planetei doar pentru a trai nu si pentru mofturi. Iar aici ma refer la cladirile de tip "Mall". Necesita foarte multe resurse,dar sunt un "moft". Si ce se va intampla cu persoanele care traiesc de pe urma acestor "Mall"-uri. Sa renunte ei la "a trai" de dragul planetei?
In fine lista cu aceste exemple poate continua la nesfarsit. Dar eu ca un simplu om,daca fac aceste "mici servicii" planetei noastre,o pot ajuta intr-adevar cu ceva?
Nu prea cred! Daca tot facem ceva pai atunci sa fem cu totii,vorba romanului:"unde's multi,puterea creste!" Putem renunta noi la anumite lucruri? daca da,care ar fi acelea?
"Ce pot face eu...? Pentru a salva Terra "

4 comentarii:

Sylver spunea...

În primul rînd, există deja maşini ecologice acceptabile.
În al doilea rînd, niciodată nu se vor unii oamenii pentru nimic bun. Dacă era vorba de un război, o revoltă, erau mai multe şanse. Dacă zicea hai să ne strîngem să-l omorîm pe X, aveai mai mulţi "adepţi".
Schimbarea porneşte de la fiecare. Exact ca în reclama cu bizonul... Dacă tu nu înveţi să respecţi planeta, nu o poţi cere altora.
Nu uita că puterea exemplului e mare!

Unknown spunea...

Esti sigur ca e mare puterea exemplului in ziua de azi Sylv? Eu m-a mai gandi o data inainte sa afirm asa ceva. Cat despre tine Florica, ar trebui sa intelegi ca tu nu poti face nimic. Noi, putem face multe.

Anonim spunea...

sylver e homosexual

Sylver spunea...

Mulțumesc, Cristi Zolti.