sâmbătă, 8 noiembrie 2008

De ce NU DROGURILOR?

Eu sunt un fumator inrait,insa de droguri nu m-am atins in viata mea si nici nu ma voi atinge. De ce par asa de categoric? Pentru ca am cunoscut mai multe persoane care s-au drogat si toate blesteama ziua in care s-au apucat de droguri. Da si eu sunt fumator si regret ziua in care m-am apucat de fumat dar nu renunt la ele. Dar eu nu am suferit si nici nu sufar(inca) asa cum suferea un prieten al colegei mele de clasa. Eram in liceu prin clasa a 9-a sau a 10-a iar tentatia era foarte mare de ce sa mint. Intr-o zi a veniut la liceu amicul acesta al colegei mele. Nu mai tin motivul vizitei,insa nu asta e important,ci faptul ca impreuna cu ea si inca 2 colegi am chiulit de la urmatoarea ora si am stat in curtea liceului cu tipul asta care se droga. In momentul respectiv era in sevraj (sevraj s. n. 1. Intarcare 2. Dezobisnuire progresiva de droguri,de excitante fr sevrage) si ii era foarte greu. A inceput sa ne povesteasca cum s-a apucat de droguri si ne sfatuia sa nu facem vreodata aceasta greseala. Mare lucru,orice persoana constienta de viciul sau,face acelasi lucru,pe el de ce sa ii cred iar pe altii nu. Pentru ca ne-a povestit suferinta sa,suferinta pe care io puteai citi in ochi,ajunsese un cadavru viu,aproape ca numai pielea si osul erau de el. Ne povestea cum il dor oasele,cum ar da orice sa isi bage in vena si sa scape de durerile astea,dar stia ca daca nu se abtine o ia de la zero. Uitandu-ma la aceea persoana sleita de puteri si care aproape ca plangea povestindu-ne durerile prin care trece,m-a convins pentrru toata viata sa nu fac greseala asta. Imi este deajuns ca fumez.... nu-mi trebuie alta belea pe cap.
Binenteles ca de atunci pana acum mi s-a ivit ocazia de a incerca,doar asa sa vezi ce marfa e. Dar de fiecare data cand aud de droguri imi vine in mintea acelui om care cantarea cel mult 55 de kg,dupa pararea mea, si care in ciuda faptului ca era mai mare decat mine si ca fusese temut in cartier de foarte multa lume, aproape ca plangea povestindu-mi durerea sa si implorandu-ma sa nu ma droghez... mie un nimeni pentru el.
Asa ca nu pot decat sa iti spun ca daca tu cel/cea care citesti acest blog, ai fi fost de fata cu mine in ziua aceea, nu te vei apuca de droguri NICIODATA.

6 comentarii:

Sylver spunea...

Bravo ţie, dar cînd vezi acele imagini cu plămînii unora distruşi de tutun, nu te pune pe gînduri?
Mie mi-a murit un unchi din cauza tutunului...

Anonim spunea...

As vrea sa vad si eu un om in sevraj

Anonim spunea...

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhispercom sau un email radiowhispercom@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

Sylver spunea...

Ăsta e spam. Deci MARŞ!

Anonim spunea...

Sylver e internat la spitalul de psihiatrie

Sylver spunea...

Cînd o să termini cu mizeriile?